Foto - Cai care pasc langa Casa Poporului

 


Foto: Nicu Ilie

Licence: CC-BY

Cai pascand la Casa Academiei, vis-a-vis de intrarea Senatului. Peisajul din fata Casei Academiei este unul dintre cele mai dezolante din centrul Bucurestiului. Programat sa fie un parc si reproiectat recent pentru a fi parte a unui complex cultural care sa includa o biblioteca, spatii verzi si mai multe spatii culturale, terenul a fost retrocedat si este, de 30 de ani, un maidan insalubru. Noii proprietari nu pot construi pentru ca ridicarea de blocuri sau de cladiri de birouri nu primeste aprobare in cadrul planurilor urbanistice. De altfel, in zona exista dispozitive de securitate publica ce fac imposibila o asemenea constructie. Pe de alta parte, primaria sectorului 5 sau Primaria Capitalei nu pot cumpara terenurile, dat fiind pretul acestora, dar si din cauza faptului ca nu exista iminenta realizarii obiectivelor edilitare prevazute in planul de urbanism. Asta inseamna ca aceste terenuri nu pot fi expropiate in interes public.

In fata Academiei cresc copaci si boscheti, se depoziteaza gunoi, se strang caini maidanezi, cresc boscheti de ambrozie, care otravesc aerul din jur. Accidental, sunt lasati liberi cai.

Dezastrul a fost mascat in 2018 in spatele unor panouri cu ilustratii din istoria glorioasa a Romaniei. Astfel, trecatorii sunt mai putin socati ca o zona atat de ampla din centrul edilitar al Bucurestiului, aflata peste drum de Parlament si la mica distanta de sediile multor ministere - inclusiv Ministerul Mediului - este lasata sa se transforme intr-o groapa de gunoi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Hărți specializate din Sectorul 6

Parcul Liniei - inaugurarea și cum va arăta în final

Grădinițe de stat din sectorul 6

Wansait

Piața Sudului

Romania – Informatii locale

Graficante.ro